Connect with us

Новини

„Отмъстителите: Краят“ ще е най-мрачният и различен филм на Marvel досега

Публикувано

на

„Отмъстителите: Краят“ ще е много различен от всичко, което сме виждали от Marvel досега. Предстоящото продължение трябва да постигне много и това означава, че залага на уникален подход, опитвайки се да балансира всичко… и да сложи край на почти всичко.

Като истинско продължение на „Война без край“, филмът ще се занимава с последствията от действията на Танос, който затри половината вселена. Трябва да върне герои от отвъдното, но и да послужи като финална глава не само за сегашната фаза, но и за първата сага на вселената на Marvel, която ще приключи, след като започна с „Железният човек“ през 2008г.

И така, „Отмъстителите: Краят“ трябва да навърже още 21 филма, докато в същото време разказва своята история. Дори самият маркетинг вече е различен – кадрите идват само от първите 20 минути от филма. Това е само загатване за очакваното и всичко, което знаем, сочи че филмът ще е много различен от всичко, което сме видели досега.

  1. Ще е най-мрачният филм от поредицата

Трейлърът на „Отмъстителите: Краят“ не издава много, тъй като кадрите са само от началото на филма. Вместо да видим истински екшън, усещаме тежестта, която ще тегне над финалната глава. И този тон е много по-мрачен, отколкото сме свикнали с филмите на Marvel досега. И това не е само заради събитията във „Война без край“, но и заради това, което предстои. Това, което маркетингът на „Отмъстителите: Краят“ установява преди всичко е истинско усещане за загуба. Скръбта е осезаема. Виждаме как Стив Роджърс се опитва да осмисли станалото; Тони Старк е изгубен в космоса, приемайки съдбата си, а Ястребовото око – сега Ронин – е подгизнал от дъжда в Япония. Само Скот Ланд, появявайки се в базата на Отмъстителите в първия трейлър, може да се види усмихнат или да пусне някоя шега.

  1. Това е първият истински филм за Отмъстителите

Отмъстителите се събраха за първи път през 2012г в едноименния филм с шестима от оригиналните герои – Железният човек, Капитан Америка, Тор, Черната вдовица, Ястребово око и Хълк. Те се обединиха, за да спрат Локи и извънземната инвазия на Земята. В този филм Тони Старк дава страхотна реч на Локи за ролята на най-великите герои на Земята: „Ако не можем да защитим Земята, можеш да си сигурен, че ще отмъстим за нея.“

Това е една от най-добрите реплики на Старк и огромно заявление за Отмъстителите като екип. Но не е обещание, което да е изпълнено. В „Отмъстителите“, Старк и останалите успяват да победят Локи в Битката за Ню Йорк, отблъсквайки с това инвазията. Спасяват Земята, така че няма какво да отмъщават. Същото важеше и в продължението – „Ерата на Ултрон“. Отмъстителите отново се събраха и попречиха на Ултрон да изпълни злия си план. Земята отново бе спасена.

И накрая, през 2018г Отмъстителите отново бяха събрани. Биейки се на различни планети, за първи път те се провалиха. Танос събра всичките шест камъка на вечността, щракна с пръсти и затри половината вселена. Отмъстителите не успяха да защитят Земята. Това означава, че сега ще отмъстят за нея. За първи път това ще е филм, движен от емоцията за отмъщение, вместо от нуждата за протекция.

  1. „Отмъстителите: Краят“ е експеримент на Marvel

Този път Отмъстителите не само наистина ще отмъщават, но и ще опитат много други неща, които са нови за вселената на Marvel. Най-очевидното такова нещо от маркетинга е състава на екипа. „Война без край“ уби много от главните герои, което означава, че останалите на Земята трябва да се обединят. Това включва някои от оригиналните Отмъстители – Капитан Америка, Тор, Черната вдовица и Брус Банър – но ролята на Ястребово око не е ясно, а Тони ще прекара известно време далеч от всички. В редиците се включват още Антмен, Бойна машина и Рокет. Някои персонажи се срещат за първи път и динамиката ще е различна.

На всичкото отгоре и същността на филма ще е различна. Все още се знае много малко, но „Отмъстителите: Краят“ ще е филм за пътуване във времето. Новите герои ще се върнат в миналото, за да спрат Танос и да поправят стореното от него. И преди бегло е загатвано за пътуване във времето, но то ще се разгърне напълно в последния филм. Това е сериозна промяна и върви ръка за ръка с използването на квантовата реалност, което вероятно ще бъде начинът, по който Отмъстителите ще пътуват във времето.

  1. „Краят“ е и край за първата сага на Marvel

„Отмъстителите: Краят“ не е просто краят на Фаза 3 на Marvel, но и приключва цялата сага на Камъните на безкрайността. Marvel може да са разделили тези филми на фази, но почти всичко до този момент се свързваше с Отмъстителите или Камъните на безкрайността. Това е една голяма, обхващаща 22 филма история; „Краят“ води всичко до едно заключение. Каквото и да се случи с Танос, едва ли повече ще го видим в друг филм на Marvel. Може да се появи във „Вечните“, но иначе времето му изтече. По същия начин, Marvel не могат да направят друг филм от вселената на Камъните на безкрайността. Те може да бъдат унищожени, разпръснати или пазени. Във всеки случай, това е краят на сагата, изградена около тях.

„Отмъстителите: Краят“ е сбогуване и за някои от оригиналните герои. Най-малкото почти със сигурност за последно ще видим Тони Старк и Стив Роджърс. Робърт Дауни Младши и Крис Еванс си стискат ръцете с Marvel след филма. Те са двамата най-големи герои, които поведоха екипа и всички познават. Винаги е имало очакване за следващия филм. Поредната битка, поредният филм. „Отмъстителите: Краят“ ще е различен, защото наистина е краят за тях. След това, вселената на Marvel няма да е повече същата.

Кликни за коментар

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Популярни

Copyright © 2019 Cinemeo.com | Уебсайт от: webivanov.com